latinica english deutch

Вода – вода

Високо енергетски ефикасан и потпуно еколошки начин гријања и хлађења јесте систем топлотне пумпе типа вода-вода, систем који фирма Топлота са посвећеношћу изучава и нуди домаћем тржишту.

Зашто је овај систем у центру нашег  интересовања и зашто је врло погодан првенствено локалном Семберском тржишту?
Разлог је јасан. Семберија обилује подземним водама које се налазе на малој дубини и које имају исту  температуру током цијеле године. Иако наизглед мала (13ºC) температура подземних вода представља значајан  извор енргије. Температура подземне воде је почетна, улазна температура у систем топлотне пумпе, а машина даље улаже додатни рад и сходно термотехничким законитостима температуру повисује до захтијеваног нивоа. Топлотна енергија добијена на овакав начин може успијешно гријати простор, топлу санитарну воду и задовољити потребе хлађења у свим типовима објеката. Фирма Топлота ово и свакадневно доказује. До сада смо успијешно реализовали низ пројеката. Наши системи топлотне пумпе успијешно раде у породичним кућама и стамбено-пословним објектима, али и одговарају на захтијеве индустријске производње.

20131128_154844

Температура подземне воде није једини извор топлотне енергије. Ваздух, вода и земљиште чак и при температурама које ми сматрамо ниским, садрже корисну топлоту која се стално одржава захваљујући Сунцу.
У зависности од средине из које се преузима топлотна енергија и средине у коју се она преноси постоји више типова топлотних пумпи. Најчешћа су два основна типа: ваздух–вода и вода–вода као и њихове комбинације.

Енергетски учинковит, еколошки нештетан, тих у раду и готово незахтијеван систем топлотне пумпе може бити прави избор за Ваш објекат. Уколико желите да се детаљније упознате са могућностима оваквог система гријања и хлађења позивамо Вас да нас посијетите или нам пошаљете упит путем е-поште.